Gulv med selvrensende overflade

Grabo Silver Knight fra ErgoFloor har en selvrensende overflade baseret på fotokatalytiske processer, velegnet til sygehuse

Med sæbeagtige egenskaber renser overfladen sig selv på en ny gulvbelægning. Gulvet hedder Grabo Silver Knight, og den selvrensende overflade er baseret på fotokatalytiske processer, som er et nyt unikt princip, der sætter nye standarder for hygiejne og rengøringsvenlighed. Flere hospitaler i blandt andet Tyskland benytter sig allerede af gulvbelægningen, og på Horsens Sygehus har ErgoFloor for nylig lagt et testgulv i ‘lægevasken’ – stedet inden operationsstuen.

Gulvet passer som fod i en hose til sygehussektoren, der jo har masser af udfordringer i forhold til rengøringssiden. Man slipper ikke for at gøre rent, men det kræver en mindre indsats med sæbe, og giver mulighed for at benytte sig af alternative rengøringsprincipper, forklarer projektchef Ole Bauneborg Sørensen fra ErgoFloor.

Det er NanoscaleTiO2, der giver Grabo Silver Knight gulvbelægningen hydrofile (sæbeagtige) egenskaber. Grundet belægningens øgede overfladeenergi hæfter snavs og skidt mindre, hvilket medfører, at det er nemmere at fjerne. Ved gulvvask samler vandet sig ikke i dråber, men spreder sig i en film som effektivt opløser/fjerner snavs. Gennem fotokatalyse nedbrydes lugtstofferne til harmløse bestanddele. Herved nedbrydes stoffer som nikotin, formaldehyd og ubehagelige lugte som f.eks. ammoniak og fisk.
Gulvet findes i forskellige overflader, ensfarvede og træmønstret.
 

www.ergofloor.dk