Universitetshospital fik PUR-behandlet gulve

Dr. Schutz Danmark står bag PUR-behandling af flere gulvoverflader på Aarhus Universitetshospital i Skejby

Et trægulv på Aarhus Universitetshospital i Skejby godt slidt af stor trafik af affaldsvogne, madvogne samt senge alle ugens syv dage fik nyt liv efter en behandling med PUR overflade. Nu godt 1,5 år senere fremstår gulvet uden synlig slitage.

- For nylig fik vi også vores restaurant-trægulv behandlet med PUR. Det er ligesom at få et nyt gulv, fortæller Lone Gabel, controller fra Aarhus Universitetshospital i Skejby, der giver udtryk for, at gulvbehandlingen har været en væsentlig forbedring af både drift og vedligeholdelse af gulvene. Også linoleumsgulve er blevet malet med PUR farve i stedet for nyt linoleum.
 

Det er Dr. Schutz Danmark, der har stået bag PUR-løsningen på Aarhus Universitetshospital. Direktør Brian Mortensen udtaler:
- Efter indførsel af sprit og store mængder af hånddesinfektion ser man flere og flere ødelagte belægninger. Resultatet er en overflade, der er vanskelig at renholde, øget friktion på renholdelses-udstyr, der betyder øgede nedslidning af personalet. Han mener, at eksisterende løsninger såsom polish-, voks-, og sæbebehandling er løsninger på den korte bane og vil kræve øgede udgifter til løbende vedligeholdelse samt påvirke sygehusets drift, da områder løbende skal lukkes ned. I stedet kan PUR-overflade behandlinger være løsningen, da den ikke påvirker sygehusets drift samt opfylder kravene til overflader i henhold til INSTA 800.

- Tusinder af kvadratmeter i sygehussektoren trænger til akut udskiftning eller renovering. Og dette system er både slidstærkt og ikke mindst et økonomisk alternativ til alle andre eksisterende gulvsystemer, siger Brian Mortensen.


Dr. Schutz har igennem 60 år leveret millioner af kvadratmeter af PUR behandlede gulve verden over. PU Sealer fra Dr. Schutz, kan etableres på nye gulvbelægninger. Det er dog på de ældre overflader, hvor den største forvandling finder sted. Her kan man transformere gamle gulve til nye belægninger, som tilmed kan klare hospital miljøets udfordringer.

- PU Sealer er det mest dokumenterede og gennemtestede produkt markedet endnu har set. Fire gange større slidstyrke end epoxy, garanterer langtidsbeskyttelse imod slid og ælde, siger Brian Mortensen.

www.dr-schutz.dk


Faktaboks:

PUR Produkter – hvad er det?
‘Polyurethane (PUR) ‘ har mange gode egenskaber, da det er et stabilt produkt som kan anvendes til stort set alt, derfor kender næsten alle mennesker til PUR uden at vide at deres tøj, bildele, lim, fugemasser, isolering, madrasser, puder, sæder, hynder og så videre, er produkter der er produceret af PUR. Som eksempel er stift polyurethane-celleplast, et af de mest effektive isoleringsmaterialer, der findes.