Vandtæt vinyltæppe

Flotex er navnet på en belægning af vinylfibre, der markedsføres af Forbo Flooring

I gulvet kombineres det faste, halvhårde gulvs robuste egenskaber med tekstilbelægningens skridsikkerhed og lyddæmpning.

- Arkitekter er ret vilde med den løsning, fortæller marketingschef Liisa Lauenborg, Forbo Flooring.

Det er de, mener Liisa Lauenborg, fordi Flotex er et godt valg til plejesektoren og til børnehaver og fritidshjem. Her er belægningen et solidt bidrag til en god akustik, den har en høj gangkomfort, og så kan den vaskes.

Konstruktionen er udført med tætte, opretstående nylonfibre forankret i en solid og vel at mærke vandtæt vinylbund. Overfladen er blød som på tæpper, rengøringen er uproblematisk, og belægningen kan rengøres med kogende vand til hurtig desinfektion med damp.

- Også støvet må fortrække, når der er Flotex på gulvet, hævder Liisa Lauenborg. Materialet indfanger allergener og giver dem fra sig ved almindelig, daglig rengøring. Det sikrer et bedre indeklima for astmatikere og allergikere, argumenterer marketingschefen.

- Vi oplever i øjeblikket stor efterspørgsel på Flotex. Denne specielle gulvbelægning har faktisk været på markedet en årrække, men er først nu rigtigt slået igennem herhjemme, forklarer siger Lasse Bloch, konsulent hos Forbo Flooring.

Med de projekter vi allerede har på vej, er der ingen tvivl om, at 2012 bliver et godt Flotex-år, vurderer han.
Flotex-kollektionen består af 21 mønstre og over 300 forskellige farver.