Tekniske gulve fra erfaren partner

Lindner er Europas førende producent af installationsgulve

Herhjemme er Lindner blandt andet repræsenteret af abopart danmark aps, som har 18 års erfaring med de tekniske gulve.

- Med Lindner i ryggen har vi derfor den bredeste produktportefølje, der  kan løse alle tekniske udfordringer, når det tekniske gulv skal projekteres og lægges, lyder vurderingen fra Christian E. Lund, der er indehaver af abopart danmark.

Virksomheden har specialiseret sig i edb-gulve med de højest tekniske krav; eksemplerne er mange og tæller blandt andet Københavns Metro og tekniske centraler hos f.eks. IBM, KMD, NNIT, TDC og Telia.

- Fælles for de opgaver er ekstreme krav til punktlast, forskydningslast, elektrisk afledning og i mange tilfælde også brandhæmning, påpeger Christian E. Lund.

To gulvpladetyper er populære i Danmark. En spånpladebaseret gulvplade af Ligna-serien er den mest gængse. Til en højere punktlast, hvor der er brandkrav at tage hensyn til, anbefales en kalciumsulfat-baseret gulvplade af Nortec-serien. Belastning fra klasse 1 til 6 iht DIN EN 12825, som svarer til en punktlast på mellem 2-15 kN, dækkes af Lindners produktprogram.

For begge pladers vedkommende kan belastningsevnen øges ved at opbygge konstruktionen under gulvet med forstærkende profilsystemer (C-profiler).
Lindner har indenfor de seneste år opkøbt en række førende brands indenfor tekniske gulve, f.eks. Goldbach og Raumtechnik Fellbach.