Mindre støv i arbejdsmiljøet

Aktuelle undersøgelser forsøger at fastslå, hvorfor byggestøv igen er så hyppigt forekommende på byggepladserne

Silikose og stenlunger er begyndt at dukke op i sygehusenes patientstatistikker.

Casco A/S, den førende producent af gulvlime, primere, fugematerialer og spartelmasser, afventer ikke resultatet, men har allerede reageret på de kedelige tal. Det er sket med introduktionen af en serie produkter til spartling og fugning med specielt lave emissionsværdier og støvreduktion.

- Det har gjort et stort indtryk på os, at byggestøv igen er blevet et problem, måske på grund af komprimerede tidsplaner i det økonomisk pressede byggeri, måske også fordi arbejdspladserne i stigende omfang overdækkes og indkapsles i et tørt arbejdsmiljø, understreger Geir Nerhus, direktør i Casco A/S.

- Vi vil derfor gøre vores til at bidrage til et bedre arbejdsmiljø og en lavere risikoeksponering.

Seks støvreducerede produkter til gulvmontage markedsføres under varemærket Schönox, der er et andet Akzo-Nobel-ejet selskab, som har fremstillet cementbaserede pulverprodukter siden 1891.

- Produkterne har samme tekniske og praktiske egenskaber som de kendte Casco-varianter, lover Geir Nerhus. Gulventreprenørerne behøver derfor ikke ændre på hverdagens praksis, selv om de vælger de støvreducerende produkter.

www.schonox.dk
www.casco.dk