Vandbåret gulvvarmesystem til trækonstruktion

Novopan Træindustri A/S kan nu levere et gennemtestet og vandbåret gulvvarmesystem baseret på en trækonstruktion

I forbindelse med renovering bør man ifølge Novopan nytænke omkring gulvvarmesystemer, så det ikke nødvendigvis skal være baseret på en løsning med beton – et alternativ kan være at anvende en trækonstruktion.

- Novopan Klimagulv Vådrum er en ny, vandbåret gulvvarmeløsning til vådrum baseret på en trækonstruktion. Systemet byder på en række fordele sammenlignet med traditionelle betonbaserede systemer, bl.a. reduktion af energiforbruget, fleksibel temperaturregulering og en lettere byggeproces. Desuden kan man nu med systemet etablere gulvvarme i vådrum, hvor gulvet i forvejen er udlagt på en trækonstruktion, hvilket øger anvendelsesmulighederne i bl.a. etageejendomme, træhuse og villaer med flere plan, siger Peter Simonsen, Novopan Træindustri A/S.

Godkendt system

Novopan Klimagulv Vådrum er et gulvvarmesystem, hvor varmeslangerne løber i aluminiumsprofiler, der er monteret i spor fræset i spånplader. Aluminiumsprofilerne fungerer som varmeplader, der fordeler varmen jævnt og hurtigt, og den hurtige reaktionstid øger komforten og minimerer samtidig energispildet. Gulvvarmesystemet kan lægges under mange typer belægning såsom fliser, marmor og andre keramiske produkter. Systemet må ikke etableres på betondæk, svømmende eller på strøer, fordi vådrummets tæthed skal kunne kontrolleres nedefra, hvis nødvendigt.

Systemet er afprøvet på Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) og MK-godkendt af ETA-Danmark.