Flydegulvsproducent løser akustikopgaver

Svenske NFM Flytgolv har siden 2015 haft dansk datterselskab, der nu er i samarbejde med Aprobo om lydmåtter af syntetisk gummi

Akustik og lyd er et indsatsområde, der får stigende opmærksomhed på byggepladserne. Det observerer NFM Gulve A/S, der er et datterselskab af det svenske NFM Flytgolv AB.

Mens NFM Gulve i en årrække har beskæftiget sig med højteknologisk gulvafretning med bl.a. tyndpuds og skumbeton, er akustis­ke løsninger en nyere disciplin.

For at levere holdbare løsninger med lang levetid har NFM Gulve etableret samarbejde med svenske Aprobo. I tilknytning til den i forvejen lydisolerende skumbeton kan NFM Gulve nu optimere etageadskillelsernes akustiske isolering ved hjælp af lydmåtter af syntetisk gummi. Måtterne – med navnet Decibel – er produceret med en speciel cellestruktur, der giver dem deres unikke egenskaber, der modvirker de kendte akustikudfordringer som trin- og trommelyd i etageejendomme.

Decibel 1 er beregnet til belægninger med linoleum, plast, limet massiv mosaikparket eller til at indgå som en integreret del i en SoundSeal-konstruktion. Afhæng­igt af kombination og udførelse ligger styrken hos Decibel 1 inden for områderne trinlyd, trommelyd, lydabsorption og komfort.

Decibel 2 kombineres med parket i flydende montage eller laminatbelægning. Akustikmåtterne kan også kombineres med en tekstil belægning. Styrken i Decibel 2 omfatter også reduktion af parketresonans.

Decibel 3-måtterne er udviklet til at monteres permanent i bjælkelagskonstruktioner som en del af Aprobos SoundSeal-system.

NFM Gulve leverer skumbeton og tyndpuds fra sin egen moderne produktion i Sverige, færdiggjort i 2012. Her produceres op til ca. 200 ton hver dag til levering i bulk, big bag eller poser til kunder i Danmark og Sverige.

Beton og tyndpuds pumpes direkte fra egne pumpebiler, også op i store højder. Efter fire timer er belægningen gangbar, og efter 12 timer er den tryksikker.

Alle løsninger er testet og bekræftet af Sveriges Tekniske Forskningsinstitut samt Danmarks Teknologiske Institut.