Generationsskifte på vej hos kendt gulventreprenør

Tæppeland Erhverv fra 1975 supplerer det gode håndværk med en skarpslebet evne til fleksibel omstilling og lydhørhed over for byggeriets dialog

Den fremsynede gulventreprenør, som også vil stå forrest i ordrekøen i de kommende år, skal kunne det gode håndværk – og en hel del mere!

– Det handler særligt om at deltage i opgaverne med det rigtige mindset, påpeger Tæppeland Erhvervs next generation, Mads Hovgaard Christiansen.

Hvad mener du med mindset?

– At man skal være åben over for mange løsningsmuligheder, man skal være omstillingsparat, og man skal beherske byggeriets kommunikation med forståelse for dialogens muligheder. Den gode entreprenør er også en broker og står som formidleren mellem leverandørernes produkter og montageanvisninger på den ene side og bygherren og hans rådgiveres ønsker og mål på den anden. At få parterne til at mødes til gensidig tilfredshed er en givende opgave, som vi gerne vil løse, lyder svaret fra Mads Hovgaard Christiansen, der er udset til i løbet af nogle år at følge sin far, Søren Hovgaard Christiansen, på lederposten i Tæppeland Erhverv.

Hvorfor er det vigtigt at dyrke dialogen?

– Fordi vi oplever, at udbudsmaterialet bliver mere detaljeret og mere specificeret med mængder. Samtidig foregår projekteringen digitalt, så det er vigtigt at være meget præcis i sine beregninger og tilbudsgivning.

Kan man være kreativ her og forbedre processen med faglig kompetence?

– Det kan man i næste fase, når tilbuddet er valgt. Så er åbenhed over for opgaven vigtig, og vi kan f.eks. invitere en eller flere leverandører til at deltage direkte i processen for at forædle resultatet.

Hvad kan du bruge din kreativitet og faglige indsigt til?

– Til at være en konstruktiv medspiller, når designerne bliver dris­tig­ere; og det sker heldigvis stadigt hyppigere. Det er udfordrende at levere og lægge gulve i anderledes farver og med nye former og strukturer. Samtidig oplever vi, at der sættes pris på vores bidrag til at levere den mest hensigtsmæssige løsning i miljømæssig henseende, når projektet skal certificeres med Cradle to Cradle eller LEED.

Mads Hovgaard Christiansen

Mads Hovgaard Christiansen er den næste generation i Tæppeland Erhverv: Åbenhed er nøgleordet.

Teknologi

Også på den teknologiske front er der nyheder med f.eks. sensorgulve?

– Sensorgulvene følger vi tæt som et muligt bud på nye løsning­er til ikke bare plejeboliger, hvor sensorgulvet kan løse oplagte opgaver, men også til andre interaktive gulve til skoler og kontorbygninger. Zoneopdeling og registrering af brugeradfærd kan f.eks. udnyttes til aktivering af tekniske faciliteter, så man opnår øget komfort og energimæssige besparelser. Her har vi endnu til gode at forløse sensorgulvenes potentiale.

Hvem er samarbejdspartnere til den type opgaver? Vil I selv have it-teknikerne på lønningslisten?

– Det afhænger af volumen. Hvis der kommer mange af den type opgaver, vil det være hensigtsmæssigt at styre hele processen selv. Muligheder er også joint venture- og strategiske partnerskaber med de relevante kompetencer, f.eks. elektrikere eller it-teknikere.

Det lyder som efteruddannelse?

– Fremtidens førende gulventreprenør skal basere sig på ekstremt dygtige medarbejdere, der altid leverer høj kvalitet. Vi vil dyrke vore medarbejdere og hele tiden ikke bare styrke, men hæve deres faglige niveau. Det gælder på gulvet, men også i kontorerne og hos dem, der driver sagerne frem. Ledelse handler meget om at motivere sine medarbejdere og kolleger, også til at arbejde der, hvor deres ambition ligger, og hvor de er mest tilfredse og derfor også gør bedst fyldest. Det er en balance.

Og generationsskiftet i Tæppeland Erhverv?

– Det er en levende proces, hvor man hele tiden afstemmer forventninger og vurderer, hvad man selv ville gøre anderledes. Det vil danne det nye Tæppeland Erhverv – men først om nogle år.