Hørning indtager Sverige

Hørning Floor har nu landsdækkende forhandlernet i Sverige og er netop blevet godkendt og registreret af SundaHus Miljödata, der kan åbne nye døre

Tekst: Kim Sejr, journalist (Stockholm)

Hørning Floor er en af de danske virksomheder, der har udbytte af messen Nordbygg i Stockholm, der fandt sted den 5.-8. april – den er nemlig blevet brugt som afsæt til det svenske marked, og her har Hørning Floor efterhånden fået godt fat.

– Vi har gennem det sidste par år fået etableret et netværk af forhandlere, der dækker hele landet, og vi mærker en rigtig god interesse for vore produkter, siger Thomas Ingemar Lund, der er distriktschef for Hørning Floor med ansvar for Sverige og Norge.

Holdbarhed

Om baggrunden for den svenske interesse forklarer Thomas Ingemar Lund bl.a. om den del af sortimentet hos Hørning Floor, der består af massive produkter:

– En af de nyheder, som der har været rigtig stor interesse for, er vores massive fiskebensparketgulv Chevron, og det skyldes nok to ting. For det første er der hos svenskerne en stor bevidsthed omkring bæredygtighed og miljø – og dermed også holdbarheden af de løsninger, man vælger. Og når man vælger et massivt trægulv, er holdbarheden ret lang, fordi der går temmelig lang tid, før det skal udskiftes, fordi de kan slibes nogle gange, fortæller Thomas Ingemar Lund og fortsætter:

– Dertil kommer, at netop fiskebensparketten er udtryk for en tendens i markedet til, at man gerne vil tilbage til det gamle og klassiske, altså en slags retro, og derfor er der mange, der går efter det klassiske udtryk, siger Thomas Ingemar Lund.

Hjælp fra danske arkitekter

Hørning nyder dog også godt af hjælpen fra danske arkitekter, når det gælder indtoget på det svenske marked, fortæller Thomas Ingemar Lund;

– Mange danske arkitekter er jo vant til at arbejde med vore løsninger på det danske marked, og når danske arkitekter i stigende grad vinder opgaver på det svenske marked, følger Hørning Floor ofte med som leverandør, forklarer Thomas Ingemar Lund.

Endelige er virksomheden netop pr. 1. april blevet styrket ved at blive optaget i miljømærket og byggenormen SundaHus, hvilket er en stor gevinst, ifølge Thomas Ingemar Lund:

– Forudsætningen for at kunne være leverandør til mange offentlige virksomheder i Sverige, herunder en del kommuner, er, at man er registreret og godkendt som en bæredygtig producent, så vi ser frem til bedre muligheder for at kunne gøre os gældende på institutionsmarkedet, som vi hidtil har koncentreret os mest om, siger Thomas Ingemar Lund.

Foto: - Det er anden gang, Hørning Floor er på Nordbygg-messen – interessen har bl.a. været stor for fiskebensparketgulvet Chevron. På billedet ses distriktschef hos Hørning Floor, Thomas Ingemar Lund.