Tarkett og DESSO fuldt integrerede

Tarkett har udvidet sortimentet af tæpper til erhvervsbrug betragteligt med opkøbet af DESSO sidste år

 Sammensmeltningen af de to virksomheder er nu fuldbyrdet på det nordiske marked, så Tarkett fremover også har et komplet sortiment af tæpper med fokus på bæredygtighed, design og unikke funktionaliteter.

Tarkett annoncerede sidste år opkøbet af en af verdens største tæppeproducenter, hollandske DESSO. Det betyder, at DESSOs brede sortiment af kvalitetstæpper til erhvervslivet nu i 2016 er blevet en del af Tarketts i forvejen store sortiment af gulvløsninger, som dermed tæller et langt bredere og mere fuldendt udvalg af erhvervstæpper til ethvert formål.

Bæredygtighed i højsædet

DESSO har siden 2008 - ligesom Tarkett - arbejdet med bæredygtighedsfilosofien Cradle to Cradle, og tæppevirksomhedens markante vækst de senere år skyldes i høj grad et grundigt og helhjertet arbejde med at udvikle tæppeserier med bæredygtigheden i højsædet.

Således fik DESSO i efteråret som den første tæppeproducent i verden et Cradle to Cradle guldcertifikat for en af deres tæppeserier. Det var kulminationen på et årelangt arbejde med cirkulær økonomi, hvor DESSO i den grad har været bannerfører for udviklingen af bæredygtige byggematerialer.

Som en del af den proces har DESSO udviklet et take-back program, hvor brugte, udtjente tæpper kan sendes retur og recirkuleres til nye tæpper.

Mere end bare et tæppe

Samtidig har DESSO fokuseret på at udvikle tæpper, der er mere end bare tæpper. Det har blandt andet resulteret i den populære tæppeflise AirMaster, der indfanger partikler af finstøv, hvilket har en tydelig positiv indvirkning på indeklimaet og produktiviteten hos de folk, der opholder sig i rummet.

Luminous Carpets er et andet eksempel på DESSOs innovative tanker om tæpper. Tæppet er udviklet sammen med Philips og har en transparent bagside med et net af LED-lyskilder under, så gulvet kan lyse og vise forskellige beskeder, logoer eller vise vej.

Tæpper tilføjer ny dimension
Tarkett er især kendt for sit brede udvalg af gulve i træ, laminat, linoleum og vinyl. Med DESSO i familien kan Tarkett tilbyde tæpper og tæppefliser til mange forskellige formål. DESSOs tæpper ligger i dag i alt fra kontorbygninger, uddannelsesinstitutioner og hospitaler til hoteller, fly og krydstogtsskibe.

”- ESSOs alsidige produktportefølje tilføjer en ekstra dimension til vores sortiment, som nu er bredere og stærkere end nogensinde før. Det gør os i stand til at tilbyde vores kunder endnu bedre gulvløsninger, siger Kenn H. Nielsen, administrerende direktør i Tarkett.