Fokus på arbejdsmiljø og den nye gulvskole

Lærlingeuddannelsen på Københavns Tekniske Skole har skiftet ledelse og er trådt ind i et nyt livsafsnit, fremgik det på Gulvsektionens generalforsamling

Gulvfolket var samlet i de smukke omgivelser på Hotel Vejlefjord fredag d. 2. maj til de årlige generalforsamlinger i hhv. Gulvbranchen og Gulvsektionen samt årsmøderne for leverandørmedlemmerne og Gulvbranchens Vådrumskontrol, GVK.

Generalforsamlingerne og årsmøder forløb planmæssigt, der var genvalg over hele linjen til både bestyrelser og til de forskellige udvalg. Blandt de emner Gulvbranchens formand, Chr. Strøm (CC-Gulve), fremhævede i sin beretning var foreningens arbejde med Arbejdstilsynets fokus på brug af værnemidler ifbm. trådfugning og svejsning på elastiske belægninger. Gulvbranchen og 3F har sammen sendt en dispensationsansøgning til Arbejdstilsynet, hvor der pt. afventes en tilbagemelding.

Derudover fremhævede formanden det store arbejde, der i det seneste år er foregået i foreningens forskellige fagtekniske udvalg. Der er blevet produceret mange nye materialer i form af foldere og vejledninger, som medlemmerne frit kan benytte i deres daglige virke.

Gulvsektionen

Gulvsektionens formand, Michael L. Kristensen (BT Gulve), lagde i sin beretning vægt på at de økonomiske nøgletal begynder at pege i den rigtige retning, hvilket giver anledning til optimisme blandt gulventreprenørerne. Blandt de aktiviteter Gulvsektionen har arbejdet med i det forløbne år, fremhævede formanden særligt den ekstraordinære indsats i Skills-arbejdet, der er blevet muliggjort efter at foreningen har fået mulighed for at udlodde fra Lærlinge- og Uddannelsesfonden. Bl.a. skal årets gulv-vinder videre til Euro-Skills til efteråret i Lille i Frankrig. Her kan sektionen støtte med ekstra mulighed for træning samt de mere praktiske forhold omkring selve rejsen.

Lederuddannelse

Endelig annoncerede formanden, at Gulvsektionen arbejder på at sammensætte et relevant tilbud for lederuddannelse til medlemmerne. Det er målsætningen, at medlemmerne skal tilbydes et attraktivt uddannelsestilbud der både indeholder generel ledelsesudvikling, men også hvor der udvikles et særligt modul for gulvlæggere. Der forventes at blive annonceret mere om dette inden sommerferien.

Begge generalforsamlinger blev krydret med forskellige indlæg, der gav anledning til gode spørgsmål og kommentarer fra medlemmerne.

Gulvskolen KTS

Gulvsektionens generalforsamling blev afsluttet af et indlæg fra Københavns Tekniske Skole (KTS), hvor uddannelseschef Vibeke Uhrenholt gav en grundig orientering om de aktuelle forhold på gulvuddannelsen i København. Det blev bl.a. fremhævet, at KTS var fuldt ud opmærksomme på, at forholdene ikke har været tilfredsstillende, men at KTS nu har klar fokus på at genoprette et højt niveau, herunder tilføre de ressourcer til området, der er nødvendige.

Reform

På Gulvbranchens generalforsamling orienterede Dansk Byggeris uddannelseschef Jesper Juul Sørensen om den reform af hele erhvervsskoleområdet, hvilket jo har stor betydning for medlemmernes adgang til kvalificerede lærlinge. Jesper fortalte ligeledes om Skills, herunder at bl.a. gulv-vinderen fra DM i Skills skal deltage i Euro-Skills i Frankrig senere på året.

Networking

Eftermiddagen blev afsluttet med underholdning af entertaineren Jacob Haugaard, der særdeles veloplagt berettede om sit farverige liv og de erfaringer han har gjort sig. Herefter var der et par timers mulighed for networking inden festmiddagen begyndte. Her var der også sørget for høj underholdning, dels i form af en formidabel keyboard-spiller Martin Jönnson og dels ved en ægte intim-koncert med Søren Sko. Aftenen blev sluttet af med hot-dogs.

Det var således en meget vellykket generalforsamling, med god mulighed for at netværke og mødes med sine kollegaer og konkurrenter under afslappede former.
Generalforsamling 2015 afholdes fredag d. 20. marts på Sinatur Storebælt.