Varmt komfortgulv dæmper også lyd

I en tid med mange renoveringsopgaver er der efterspørgsel efter gulvprodukter med lav indbygningshøjde

To store projekter arbejder lige nu med Saint Gobain Weber Komfortgulve. Gulvsystemet bidrager med trinlydsreduktion og har samtidig en hurtig reaktionsevne i en gulvvarme-løsning. Det meddeler Saint Gobain Weber A/S.

Weber Komfortgulve er et gulvkoncept med lav byggehøjde. Byggehøjden behøver kun være 60 mm, hvor et normalt varmegulv har en minimum byggehøjde på 100 mm. En lav byggehøjde giver en mindre egenvægt.

I konceptet indgår en Komfort™ isoleringsplade med spor og varmefordelingsplade til varmeslanger, en fiberdug samt afjævningsmasse.

- Weber-gulvet er et godt funk-tionsgulv til lave indbygningshøjder til direkte pålimet træ, vurderer bygningskonstruktør MAK Filip Heiberg, arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg A/S og fortsætter:

- Gulvet har nogle gode akustiske egenskaber og er et alternativ, hvis man – som vi – har behov for noget andet end et trægulv på strøkonstruktion.

Den udførende gulventreprenør på det ca. 15.000 kvm store projekt, Louiselund i Hørsholm, er Eurodeck A/S fra Karlslunde, hvis indehaver Jens Friis kalder Webers Komfortgulv for et ‘effektivt funktionsgulv’.

- Det har en god trinlydsdæmpning som undergulv for en efterfølgende svømmende eller fuldlimet konstruk-tion, forklarer Jens Friis. De tekniske data oplyser, at konstruktionen yder 10 dB forbedring af trinlydsdæmpningen i forhold til kravene i BR10.

Det anvendte Weber Komfortgulvsystem er under udførelse på to aktuelle projekter: Renoveringen af ca. 1.700 kvm gulv i Juris Kollegiet på Nørre Allé i København med Fonden Collegium Juris som bygherre og den certificerede Saint Gobain Weber gulventreprenør, OL Gulve som udførende.

Til Louiselund i Kokkedal har Lundgaard & Tranberg projekteret et stort boligprojekt for ældre eller plejekrævende: 171 boliger på i alt ca. 15.000 kvm.

I alle boliger og fællesarealer anvendes Saint Gobain Webers Komfortgulvsystem som underliggende funktionsgulve med varme og trinlydsdæmpende akustik.